Mjekësia plotësuese dhe fibromyalgia

Mjekësia plotësuese dhe fibromyalgia

Mund të ketë edhe lidhje me sëmundje të tjera si lupus dhe artriti reumatoid; Disa studiues besojnë se ekziston edhe një komponent gjenetik në punë. Për shkak se nuk ka shënues biologjikë të njohur, diagnostikimi i fibromialgjisë mund të jetë problematik. Për të marrë një vendim përfundimtar, çrregullimet e tjera të mbivendosjes së pari duhet të përjashtohen.

Për shkak të këtyre pyetjeve që lidhen me gjenezën dhe diagnozën, trajtimet efektive për fibromialgjinë nuk janë të ardhshme.

Një studim i kohëve të fundit i kryer në Qendrën Shëndetësore Parësore DOňa Mercedes, në Seville, Spanjë, shikoi përdorimin e mundshëm të akupunkturës për të lehtësuar simptomat e fibromialgjisë.

Mjekësia plotësuese dhe fibromyalgia

Ndoshta për shkak të mungesës së trajtimeve mjekësore për fibromialgji, një studim zbuloi se 91% e të sëmurëve kërkojnë ngushëllim në mjekësinë plotësuese siç janë hidroterapia, masazhi dhe akupunktura.

Akupunktura përdoret nga 1 në 5 pacientë me fibromialgji brenda 2 viteve të diagnostikimit.

provat e mëparshme klinike që testojnë efikasitetin e akupunkturës kanë qenë jokonkluzive, por këto studime nuk e përshtatën rrjedhën e akupunkturës për t’iu përshtatur nevojave individuale të secilit pacient fibromyalgia.

Për të hetuar nëse kjo mund të bëjë një ndryshim, ekipi hulumtues, i udhëhequr nga Dr. Teresa Leiva, krahasoi akupunkturën e përshtatur kundër akupunkturës sham në 153 pacientë. Akupunktura e turpshme përfshinte përdorimin e të njëjtave tuba udhëzues si grupi i mirëfilltë i akupunkturës, por pa futur gjilpëra. Trajtimi i turpshëm u përqëndrua vetëm në rajonet dorsale dhe lumbare.

çdo pacient (sham dhe i përshtatur) mori trajtime 20-minuta të gjatë, çdo javë për 9 javë. Gjatë gjyqit, pacientët vazhduan të merrnin ndonjë ilaç pa recetë që ata tashmë përdornin.

Pjesëmarrësit plotësuan pyetësorët që vlerësojnë parametra të ndryshëm si nivelet e dhimbjes, depresionit dhe ndikimin e përgjithshëm të sëmundjes në jetën e tyre. Këto rishikime u kryen para gjyqit, në 10 javë, 6 muaj dhe 12 muaj. > .

Dymbëdhjetë muaj më vonë, efekti ishte akoma i dukshëm. Grupi i përshtatur dhe grupi sham raportuan përkatësisht 20% dhe 6% ulje të dhimbjes.

Pyetjet që vlerësuan ndikimin e përgjithshëm të fibromialgjisë në cilësinë e jetës së pjesëmarrësve treguan të njëjtën histori në të tre pikat kohore. Grupi i përshtatur raportoi ulje në ndikimin negativ të sëmundjes prej 35%, 25%dhe 22%; Grupi i akupunkturës së turpshme, në të njëjtat pika në kohë, regjistroi ulje prej 24.5%, 11%dhe 5%.

Gjithashtu, masat e përgjithshme të ankthit, lodhjes dhe depresionit ishin dukshëm më të mira në shenjën 10-javore për grupin e përshtatur të akupunkturës. Dallimet ishin akoma të dukshme pas një viti, por studiuesit vërejnë se përdorimi antidepresiv në grup ishte rritur gjithashtu, duke i bërë rezultatet të vështira për t’u interpretuar.

Autorët e raportit, të botuar në Akupunkturë në Mjekësi, një ditar BMJ, përfunduan:

"Ky trajtim prodhoi një përmirësim në gjendjen e pjesëmarrësve […] një rezultat i tillë ka Nuk janë raportuar nga studimet e mëparshme pas aplikimit të trajtimeve të standardizuara: Prandaj, rezultatet tona sugjerojnë që aplikimi i algoritmeve të trajtimit të individualizuar kur filloni një kurs të akupunkturës mund të jetë i rëndësishëm. "

Ndërsa autorët janë të shpejtë për tu përmendur, kjo është hera e parë që është gjetur një rezultat i tillë pozitiv; Puna shtesë, në shkallë të gjerë do të duhet të kryhet para se të nxirren përfundime të ngurta. Për shkak se ilaçet aktuale merren vetëm me simptomat e fibromialgjisë, çdo ndërhyrje që mund të lehtësojë vuajtjen do të jetë një përparim i mirëpritur.

Lajmet Mjekësore sot kohët e fundit kanë mbuluar hulumtimet që tregojnë se akupunktura mund të jetë një trajtim i sigurt për dhimbjen kronike te fëmijët.

 • Mjekësia plotësuese/Mjekësia Alternative

Fidgeting mund të jetë i mirë për shëndetin

Ndërsa më shumë njerëz jetojnë stilin e jetës së ulur, duket se çdo lloj lëvizjeje mund të jetë i mirë për ne. Një studim i kohëve të fundit i botuar në Gazetën Amerikane të Mjekësisë Parandaluese sugjeron që fejsimi, i konsideruar tradicionalisht i papranueshëm në disa qarqe, mund të ulë rrezikun e vdekshmërisë tek ata që ulen për pjesën më të madhe të ditës.

Studimi, i udhëhequr nga studiues në Leeds University dhe University College London, të dy në Mbretërinë e Bashkuar, ndërton prova në rritje që sugjerojnë se një mënyrë jetese e ulur është e keqe për shëndetin e dikujt, edhe nëse individi është fizikisht aktiv jashtë punës jashtë punës jashtë punës .

Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, numri i punëve të ulur në SH.B.A. është rritur me 83% që nga viti 1950; Në vitin 1960, njerëzit që punojnë në punë fizikisht aktive përfaqësonin 50% të fuqisë punëtore, krahasuar me më pak se 20% sot.

Statistikat tregojnë se edhe të rriturit që plotësojnë nivelin e rekomanduar të aktivitetit fizik dhe që flenë për 8 orë në natë mund të kalojnë deri në 15 orë në ditë duke u ulur.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar që prishjet në kohën e uljes janë shënues të shëndetit të mirë, siç janë indeksi i masës trupore (BMI), përgjigjet e glukozës dhe insulinës.

Studimi aktual vijon nga një projekt më i madh, studimi i grupeve të grave në Mbretërinë e Bashkuar, i cili u përqëndrua fillimisht në modelet e ngrënies së 35,000 grave.

Gratë që e besojnë më mirë me stilin e jetës së ulur

Në vitet 1999-2002, ekipi ftoi 12,778 të të njëjtave gra, të moshave 37-78, për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me sjelljet shëndetësore, dietën, Statusi i pirjes së duhanit, konsumi i alkoolit, sëmundja kronike, nivelet e aktivitetit fizik dhe fejtimi. Pjesëmarrësit

u përcollën për vdekshmërinë për një mesatare prej 12 vjetësh, dhe rreziku relativ i vdekshmërisë u vlerësua në grupet e larta të kohës së ulët (vs të ulët) dhe të mesme (vs të ulët).

Në gratë që u ulën për periudha të gjata, por e konsideruan veten "mesatarisht ose shumë të besueshëm", nuk u krijua asnjë rrezik ose vdekshmëri e shtuar si rezultat i seancës. Rreziku dukej vetëm të rritet në rastin e "besimtarëve shumë të rastit".

isshtë hera e parë që studiuesit kanë konsideruar nëse fidget mund të ndihmojnë për të kundërshtuar efektet e uljes për periudha të gjata.

Ndërsa nxitja për të "ndaluar të fyhet!" Konsaron imazhe të mësuesve, prindërve dhe gjyshërve, autori bashkë-udhëheqës Prof. Janet Cade, nga Shkolla e Shkencës së Ushqimit dhe Ushqyerit në Universitetin e Leeds, sugjeron këshilla të reja:

"Ndërsa nevojiten kërkime të mëtejshme , gjetjet shtrojnë pyetje nëse shoqatat negative me fidget, siç është vrazhdësia ose mungesa e përqendrimit, duhet të vazhdojnë nëse lëvizje të tilla të thjeshta janë të dobishme për shëndetin tonë. " Në veçanti, raporti rekomandon identifikimin e masave më të hollësishme dhe më të vlefshme të besimit në mënyrë që të kopjoni këto gjetje dhe mekanizma identiteti, veçanërisht masa që dallojnë fidimin në një ulje nga qëndrimi në këmbë.

Në fillim të këtij muaji, Medical News raportoi sot për hulumtime duke sugjeruar një lidhje midis sjelljes së ulur dhe sëmundjes së mëlçisë yndyrore jo -alkoolike.

 • Kardiovaskulare/Kardiologji
 • Mjekësia sportive/fitnesi
 • Mjekësia parandaluese

vështirësi financiare është një faktor i rrezikut të lartë për përpjekjet e vetëvrasjeve

Sipas një studimi të ri, njerëzit që kohët e fundit kanë përjetuar tendosje të rëndë financiare mund të kenë një rrezik më të lartë 20-fish për të provuar vetëvrasje sesa ata që nuk kanë hasur vështirësi.

Paralajmërimi i përmbajtjes: Ky artikull diskuton ideimin e vetëvrasjes dhe përpjekjet e vetëvrasjeve.

Një studim që shfaqet në internet në Gazetën Amerikane të Epidemiologjisë tregon që tendosja financiare është një faktor i rëndësishëm rreziku për ideimin e vetëvrasjeve dhe përpjekjet e vetëvrasjeve.

Studiuesit paralajmërojnë gjithashtu se, për shkak të ndikimit të pandemisë aktuale në ekonomi, përpjekjet për vetëvrasje mund të bëhen një shqetësim edhe më i madh në të ardhmen e afërt.

"Hulumtimi ynë tregon se stresorët financiarë luajnë një rol të madh në vetëvrasje, dhe kjo duhet të njihet dhe vlerësohet në dritën e paqëndrueshmërisë financiare të paparë të shkaktuar nga pandemia COVID-19," thotë autori kryesor Prof. Eric Elbogen, nga Shkolla e Mjekësisë Universitare Duke në Durham, NC.

"Ne mund të shohim një rritje dramatike të niveleve të vetëvrasjeve duke ecur përpara," ai spekulon më tej.

Parashikimet shqetësuese

Prof. Elbogen dhe kolegët e tij kryen studimin e tyre para fillimit të pandemisë, në një grup përfaqësues të të rriturve në Shtetet e Bashkuara.

Ata analizuan të dhënat nga 34,653 të rritur të intervistuar së pari në 2001–2002 dhe më pas në 2004–2005 si pjesë e Sondazhit Kombëtar të Epidemiologjisë për alkoolin dhe kushtet e lidhura.

Studiuesit zbuluan se të qenit në borxh ose të përballesh me një krizë financiare, papunësinë, pastrehësinë e kaluar dhe të ardhurat më të ulëta ishin secili i lidhur me përpjekjet e vetëvrasjeve.

Studiuesit parashikojnë që njerëzit që kanë përjetuar të gjithë këta stresorë financiarë mund të përballen me një rrezik 20-fish më të lartë për të provuar vetëvrasje sesa individët që nuk kanë përjetuar asnjë tendosje financiare.

Ekipi parashikon një prirje të ngjashme për ide të vetëvrasjes në lidhje me stresorët ekonomikë.

"Studimi ynë, ndërsa vlerësojmë këtë lidhje duke përdorur të dhëna para-kovidike, tregon një rrezik të drejtpërdrejtë që duhet të ngrejë alarmin pasi miliona njerëz pësojnë vështirësi ekonomike që vijnë nga pandemia," vëren Prof. Elbogen.

"Megjithëse ndikimi i fundit shëndetësor i COVID-19 është akoma i panjohur, është gjithçka, por e sigurt që infeksionet më të gjata janë përhapur, ka të ngjarë të ketë më shumë njerëz që do të pësojnë tendosje të konsiderueshme financiare që vijnë nga ndalesat e punës dhe përçarjet ”

– Prof. Eric Elbogen

Në punimin e studimit, autorët shkruajnë gjithashtu se: "Në kontekstin e parandalimit të vetëvrasjeve, duke marrë parasysh të ardhurat, punësimin ose të dy janë të domosdoshëm, por jo të mjaftueshëm. Politikëbërësit dhe klinikët duhet të adresojnë se si njerëzit menaxhojnë të ardhurat e tyre. "

Ata gjithashtu shpjegojnë se studimi i tyre mund të ketë disa kufizime, në veçanti, për faktin se ideja vetëvrasëse dhe përpjekjet e vetëvrasjeve u vetë-raportuan nga pjesëmarrësit.

Meqenëse shoqëria shpesh i bashkëngjitet stigmës në çështjet e shëndetit mendor dhe përpjekjet e vetëvrasjeve, disa të intervistuar mund të kenë zgjedhur të mos zbulojnë shtrirjen e plotë të kushteve të tyre, vëren hetuesit.

Më në fund, ata paralajmërojnë se studimi nuk i matë të gjitha dimensionet e tendosjes financiare, siç është rreziku aktual i një personi për pastrehësinë ose natyrën e humbjes së punës së tyre, qoftë e përhershme apo e përkohshme.

Ekziston një "nevojë për hulumtime të mëtejshme që shqyrton marrëdhëniet midis tendosjes financiare, shëndetit mendor dhe fuqizimit", ata shkruajnë, duke shpjeguar se mungesa e mundësive të një personi për lëvizshmëri financiare gjithashtu mund të luajë një rol të rëndësishëm.

Parandalimi i vetëvrasjeve

Nëse e njihni dikë në rrezik të menjëhershëm të vetë-dëmtimit, vetëvrasjes ose dëmtimit të një personi tjetër:

 • Bëni pyetjen e vështirë: "A po e konsideroni vetëvrasjen?"
 • Dëgjoni personin pa gjykim.
 • Telefononi 911 ose numrin lokal të urgjencës, ose bisedoni me tekst me 741741 për të komunikuar me një këshilltar të trajnuar të krizës.
 • Qëndroni me personin derisa të arrijë ndihma profesionale.
 • Mundohuni të hiqni çdo armë, ilaçe ose objekte të tjera potencialisht të dëmshme.

988 vetëvrasja dhe kriza e jetës është në dispozicion 24 orë në ditë në 988. Gjatë një krize, njerëzit që janë të vështirë për të dëgjuar mund të përdorin shërbimin e tyre të preferuar të stafetës ose thirrni 711 atëherë 988.

Klikoni këtu për më shumë lidhje dhe burimet lokale.

 • Shëndeti mendor
 • Psikologjia/Psikiatria
 • Kapitali shëndetësor

Terapia Financiare: Si të flasësh me një psikolog të pasurisë mund të ndihmojë

Gjatë krizës COVID-19, stresi financiar arriti një të lartë të të gjitha kohërave. Pandemia mori një numër të rëndësishëm për mirëqenien tonë psikologjike dhe emocionale, me shumë njerëz që përballeshin me humbjen e vendeve të punës dhe paraqitjen e papunësisë. Më shumë se pesë milion njerëz në Shtetet e Bashkuara u prekën – dhe shumë prej tyre janë ende duke luftuar me faturat mjekësore, borxhin e kartave të kreditit dhe çështjet e shëndetit mendor që vijnë me ankth financiar.

Ankthi financiar nuk ndikon vetëm në të papunët – ai gjithashtu mund të ndikojë në njerëzit që kanë para të mjaftueshme, por ndjehen të shqetësuar për të ardhmen. Pavarësisht nga statusi juaj socio -ekonomik, mund të jetë sfiduese të hapeni për situatën tuaj financiare – madje edhe gjatë terapisë individuale.

Nëse po përjetoni shqetësime për para tani, nuk jeni vetëm. Për fat të mirë, ekziston një lloj këshillimi posaçërisht për ankthin financiar: terapi financiare. Puna me një psikolog të specializuar në shqetësimet financiare mund t’ju ndihmojë të merrni vendime më të mira financiare, të vendosni qëllime realiste financiare dhe të eksploroni ndjenjat tuaja themelore për shpenzimet.

isfarë është terapia financiare?

Sipas Shoqatës së Terapisë Financiare, terapia financiare i ndihmon njerëzit të ndryshojnë mënyrën se si mendojnë dhe ndjehen për para. Me fjalë të tjera, terapia financiare mund t’ju ndihmojë të identifikoni shkakun thelbësor të qëndrimeve tuaja financiare. Pas vlerësimit të përvojave, ndjenjave dhe sjelljeve tuaja të së kaluarës ndaj parave, do të jeni në gjendje të zëvendësoni emocionet dhe sjelljet tuaja negative me ato më pozitive.

Nëse jeni duke jetuar pa pagesë për të kontrolluar ose duke luftuar me borxhin e kartës së kreditit, terapia financiare mund të jetë përgjigjja. Këshillimi financiar mund të sigurojë një vend të sigurt për të eksploruar çështjet tuaja financiare – kryesisht nëse situata juaj financiare prek fushat e tjera të jetës tuaj. Terapia financiare gjithashtu ofron mundësi të vlefshme për të eksploruar aspektet emocionale të parave, për të diskutuar qëndrimet e anëtarëve të familjes ndaj parave dhe për të gjetur mënyra të shëndetshme për të bërë zgjedhje më të mira financiare, të tilla si përcaktimi dhe mirëmbajtja e një buxheti.

Në fund të fundit, njerëz të ndryshëm kanë nevoja të ndryshme, dhe këshillimi mund t’ju ndihmojë të kuptoni planin më të mirë financiar për situatën tuaj specifike financiare. "Një klient mund të zbatojë një plan gjithëpërfshirës të shpenzimeve në një hapësirë prej tre muajsh," sipas Alex Melkumian, themeluesi i Qendrës së Psikologjisë Financiare. "Për klientët që luftojnë me stresin ekstrem financiar, shqetësimin dhe traumën, adresimi i këtyre çështjeve mund të zgjasë më shumë për t’u përpunuar," thotë Melkumian.

Sa kushton terapia financiare?

seancat e terapisë

në qytete të mëdha si Uashingtoni, DC dhe NYC zakonisht kushtojnë midis 250 dhe 350 dollarë.

Nëse keni një plan të sigurimit shëndetësor, përfitimet tuaja jashtë rrjetit do të përcaktojnë nëse shërbimet e shëndetit mendor janë të mbuluara pjesërisht. Disa plane të sigurimit shëndetësor kërkojnë nga klientët të zgjedhin një profesionist të licencuar të shëndetit mendor brenda rrjetit të tyre të sigurimeve për t’u kualifikuar në përfitime të shëndetit mendor. Disa ofrues të sigurimeve shëndetësore gjithashtu kanë kërkesa të tjera për mbulimin e shëndetit mendor, të tilla si një diagnozë e shëndetit mendor ose një referim nga një mjek i kujdesit parësor.

Nëse po përballeni me zakone jo të shëndetshme të shpenzimeve, mund t’ju duhet të hiqni dorë nga fushat e tjera të shpenzimeve për të përballuar terapi cilësore. Për fat të mirë, ka disa mënyra që klientët të gjejnë shërbime të shëndetit mendor me cilësi të lartë.

Terapia në internet mund të jetë një mundësi më fleksibël për shumë njerëz tani dhe gjithashtu ju lidh me një gamë më të gjerë të profesionistëve të shëndetit mendor, duke ju lejuar të përdorni ofruesit me specialitete të ndryshme në të gjithë shtetin e Nju Jorkut.

Terapia Financiare në New York City

Pavarësisht nëse filloni psikoterapinë për herë të parë ose po kërkoni për një terapist të ri, gjetja e klinikës së duhur nuk është e lehtë. Sidomos nëse jeni duke luftuar https://harmoniqhealth.com/al/varydex/ me vetëvlerësim të ulët, çështje të marrëdhënieve ose stres në punë në lidhje me zakonet tuaja financiare, është thelbësore të merrni kohën për të gjetur një psikoterapist që ju kupton vërtet.